Ministarstvo sigurnosti BiH
0

Vuković sam podnio zahtjev za suspenzijom

SRNA
Vjekoslav Vuković
Vjekoslav Vuković
Pomoćnik ministra sigurnosti BiH za borbu protiv terorizma, organizovanog kriminala, korupcije, ratnih zločina i zloupotrebe narkotika Vjekoslav Vuković suspendovan je na lični zahtjev, nakon što ga je Županijski sud u Rijeci nepravosnažno osudio na devet mjeseci zatvora zbog optužbi za posredovanje u nabavci oružja koje je trebalo biti korišteno u atentatu na dva radnika obezbjeđenja u oktobru 2008. godine.

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić potvrdio je hrvatskim medijima da je Vuković podnio zahtjev za preventivnom suspenzijom.

"Prvostepena presuda suda u Rijeci nije imala pravnu snagu na status pomoćnika ministra Vukovića. Ali, s obzirom na to da je riječ o moralnoj osobi, gospodin Vuković je, kako sam informisan, sam uputio zahtjev za suspenzijom", rekao je Krešić.

Ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović potpisao je juče suspenziju, do okončanja sudskog postupka, pomoćniku ministra za borbu protiv terorizma, organizovanog kriminala, korupcije, ratnih zločina i zloupotrebe narkotika Vjekoslavu Vukoviću.

Vukovića je 8. juna Županijski sud u Rijeci nepravosnažno osudio na devet mjeseci zatvora zbog optužbi za posredovanje u nabavci oružja koje je trebalo biti korišteno u atentatu na dva radnika obezbjeđenja u oktobru 2008. godine.

Kazna od devet mjeseci izrečena je i Ivanu Filipoviću (38), nekadašnjem pripadniku Hrvatske vojske u misiji u Afganistanu i treneru hrvatske juniorske bokserske reprezentacije. Robert Dragin (42) nepravosnažno je osuđen na šest godina i tri mjeseca zatvora.

Vuković, koji se branio sa slobode, ovaj slučaj nazivao je "policijskom konstrukcijom".
Vezani članci