Kantonalno tužilaštvo
0

Vuk i Herak sutra stižu u sarajevski zatvor

SRNA
Foto: Cropix
Foto: Cropix
Edin Vuk i Anel Herak osumnjičeni za ubistvo Amara Mistrića 13. avgusta u Sarajevu, sutra će biti izručeni pravosudnim organima BiH, potvrdila je Srni portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Jasmina Iftić.

Ona je navela da je o datumu ekstradicije ovih lica iz Hrvatske u BiH, MUP Kantona Sarajevo obavijestio juče kantonalnog tužioca Edina Muratbegovića koji vodi ovaj slučaj.

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić potvrdio je za Srnu ovu informaciju, dodavši da nema podatke u koje vrijeme i na kojoj lokaciji će Vuk i Herak biti izručeni organima BiH.

Muratbegović je juče zatražio produženje pritvora osumnjičenim za ubistvo Amara Mistrića za naredna dva mjeseca, kao i za Almira Bravu i Midhata Čehajića koji su im pomogli da se udalje sa mjesta ubistva.

Edin Vuk i Anel Herak osumnjičeni su da su 13. augusta hicima iz pištolja ubili 23-godišnjeg Amara Mistrića, vlasnika kafića "Očorios" u sarajevskom naselju Čengić Vila.

Oni su uhapšeni u Omišu, u Hrvatskoj, po Interpolovoj potjernici iz BiH, nakon čega im je Županijski sud u Splitu odredio  40-dnevni ektradicioni pritvor.