BiH
0

Vučić: Srbija želi uspjeh izbora u RS-u, nije i neće se u njih miješati

FENA
Aleksandar Vučić (Foto: AFP)
Aleksandar Vučić (Foto: AFP)
Srbija želi uspjeh izbora u Republici Srpskoj, kao i da izbori budu praznik demokratije, poručio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić i naglasio da se Vlada Srbije nije i neće miješati, niti uticati na izbornu volju građana.

"Vlada Republike Srbije želi da izbori u Republici Srpskoj 12. oktobra proteknu u najvećem redu i miru i želimo građanima RS i svim učesnicima izborne utakmice uspjeh i da ti izbori budu praznik demokratije" rekao je Vučić Tanjugu.

On je naglasio da građani treba da pokažu da na najbolji mogući način mogu da donesu odluku o tome ko će da ih predvodi i zastupa u narednom periodu.

"Vlada Republike Srbije ni na koji način nije učestvovala, nije se miješala i neće se miješati u ishod narodne volje, u ishod izbora koji se održavaju u Republici Srpskoj" poručio je premijer.

Vučić je rekao da se u Srbiji sa pažnjom prate događaji u RS-u i sa radošću iščekuje da se vidi narodna volja.

"Sa radošću ćemo pozdraviti odluku naroda i želimo da u narednom periodu poslije izbora, naši odnosi, odnosi Srbije i Republike Srpske, ukoliko je to uopšte moguće, budu još bolji posebno na ekonomskom, ali i kulturnom i svakom drugom planu", rekao je Vučić.

On je istaknuo da Srbija želi uspjeh izbora i želi narodu srpskom u RS da u miru na demokratski i civilizovan način sprovede izbore, "a Srbija će i pobjednike i poražene pozdraviti na najbolji mogući način čim se izborna utakmica okonča".

Prema njegovim riječima ono što je važno je da RS cijelom svijetu pošalje sliku ozbiljne demokratije, sliku mira, reda, poštovanja različitosti.

"Uvjeren sam da je to slika koja će otići u cijeli svijet. Srbija će uvijek podržavati Republiku Srpsku i Srbija ni na koji način neće uticati na volju našeg naroda u Republici Srpskoj", zaključio je premijer.