BiH
819

Vučić Općoj bolnici donirao sto za zagrijavanje novorođenčadi

Piše: E.S.H.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je uručio ličnu donaciju Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Odjeljenju Ginekologije premijer Vučić je donirao Babytherm 8010, sto za zagrijavanje novorođenčadi. Direktorica bolnice, dr. Sebija Izetbegović, je pojasnila da ovaj aparat služi za adaptaciju novorođenčeta nakon poroda i zahvalila se premijeru Srbije.

"Želio sam da zajedno sa svojim prijateljima doprinesem nečemu, da bebe imaju na raspolaganju ovakvu spravu koja će pomoći da im bude malo udobnije. Ovo je mali gest poštovanja, ali i ljubavi prema djeci i budućnosti", izjavio je Vučić.

Dodao je da je ova donacija potpuno lična i da nije pitanje ni države ni Vlade.

"Nažalost, imao sam teška lična iskustva i zbog toga mi je stalo da učinim nešto ovako. Zahvalan sam što ste me primili i što niste, za razliku od mnogih na Balkanu koji uvijek nalaze mane u svemu, govorili ono što ponekad i pomislite. Ako više budemo brinuli o djeci i budućnosti, mislim da ćemo svi biti sretniji“, izjavio je premijer Srbije, čija je supruga nedavno izgubila bebu samo nekoliko dana prije nego što je trebala biti rođena.

Vučić se zahvalio Vjeranu Matiću, predsjedniku Upravnog odbora Fonda Bitka za bebe, koji mu je pomogao pri odabiru aparata, a ljekarima je poželio sretan rad.

Doktorica Jasmina Šlaku, pedijatrica u Općoj bolnici, je za Klix.ba izjavila da je ova donacija odlična, jer je aparat višenamjenski i bio je neophodan ginekološkom odjeljenju.

"U ovom aparatu ima i inkubator i topli sto. Služi za prihvat djeteta nakon rođenja, za reanimaciju i kao inkubator za prijevremeno rođenu djecu, tako da je ova donacija zaista vrijedna za naše odjeljenje", izjavila je dr. Šlaku.