BiH
274

Vruć novembar: Danas temperature i do 20 stepeni, slično vrijeme u naredna tri dana

Piše: I. P.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Temperature koje su u nedjelju zabilježene širom Bosne i Hercegovine ne odgovaraju očekivanom opisu novembarskog jutra.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros u 7 sati u gradovima Livno, Prijedor, Sarajevo i Srebrenica zabilježena je temperatura od 11 stepeni. U Mostaru i Tuzli registrovano je 13 stepeni, dok je najtopliji bio Neum sa čak 17 stepeni.

Prognoza za posljednji dan sedmice ukazuje na izuzetno topao dan za ovo doba godine. Preovladavat će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u Hercegovini i na jugozapadu Bosne je moguća slaba kiša, dok će dnevne temperature rasti iznad 14 stepeni sve do 20 u pojedinim krajevima.

U najvećim bosanskohercegovačkim gradovima očekuju se temperature između 17 i 19 stepeni. U Sarajevu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, prije podne moguća je slaba kiša. Jutarnja temperatura oko 9, a dnevna oko 15 stepeni.

Slično vrijeme zadržat će se u naredna tri dana. U ponedjeljak će u većem dijelu naše zemlje preovladavati pretežno sunčano vrijeme uz jutarnje temperature od 5 do 10 i dnevne od 13 do 20 stepeni.

U utorak i srijedu očekuje se slično vrijeme izuzev blagog pada prosječne temperature kada će maksimalna iznositi oko 19 stepeni.