Izložba oldtimera
0

Vremešni Citroëni mamili uzdahe Banjalučana na trgu Krajine

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
Na Trgu Krajine u Banjoj Luci danas je, deseti put zaredom, održana tradicionalna izložba starovremenih Citroën vozila, na kojoj je bilo izloženo oko tridesetak oldtimera iz naše zemlje i regiona.

Izložba je održana u okviru manifestacije “Oldtimer Citroën susret”, koje je organiziralo banjalučko Auto-moto društvo “Krajina”.

Brojni Banjalučani su, od 11 sati, kada je izložba počela zastajali pored starovremenih, ali ušminkanih Citroëna i divili se njihovom izgledu.

“Morao sam zastati pored ovog Spačeka koji me podsjeća na moju mladost. Ovaj čuveni automobil nekada se često mogao vidjeti na našim cestama, a danas je on prava rijetkost i može se vidjeti isključivo na izložbama”, rekao je za Klix.ba jedan stariji Banjalučanin.

Vlasnici izloženih automobila u Banju Luku su stigli iz svih krajeva regiona, ali i Evrope. Kako se moglo primjetiti, uz domaće izlagače, najviše je bilo oldtimera sa slovenačkim registarskim oznakama, a primjetan je bio i broj izlagača iz Srbije i Hrvatske.

“Idem na gotovo sve susrete ljubitelja Citroëna, to je auto u koje sam godinama zaljubljen. Dijelove za svoj automobil pronalazim na teritoriji čitave bivše SFRJ, jer ovakvih vozila ima dosta rashodovanih”, naveo je jedan slovenački izlagač oldtimera.

Organizatori današnje izložbe u Banjoj Luci su za učesnike skupa organizovali bogat program, koji će obuhvatiti razgledanje grada, rafting u kanjonu Vrbasa, te upoznavanje sa narodnim običajima i kuhinjom.