BiH
0

Vrankić podržao zajednički sastanak entitetskih vlada na Jahorini

FENA
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Dragan Vrankić podržao je danas nedavni zajednički sastanak na Jahorini entitetskih vlada s premijerima na čelu, ocjenjujući dobrim takav vid komuniciranja dviju vlada, saopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

To je posebno važno kada se organizira u cilju oživljavanja jedinstvenog ekonomskog prostora i maksimalnog koordiniranja u harmoniziranju propisa, koji u konačnici pridonose mobilnosti tržišta rada i ekonomskom napretku u Bosni i Hercegovini.

Ipak, Vrankić smatra zabrinjavajućim informacije iz priopćenja i tekstova u novinama koji ukazuju da se pojavljuju apetiti za preuzimanjem ingerencija države, osobito u navedenim zakonima koji se žele mijenjati, spuštajući državnu razinu na nekoga od koga za sve treba tražiti blagoslov niže razine.

On podsjeća da, s obzirom na iskazanu jaku želju za bavljenjem fiskalnim pitanjima, od izrade i donošenja dokumenata o okvirom proračunu i proračunima za narednu fiskalnu godinu, sukladno postojećem sporazumu o prijenosu nadležnosti, postoji jasno pozicioniran položaj premijera i ministara financija glede tih pitanja.

Vrankić je naglasio uspješnu saradnju u izradi dokumenata okvirnog proračuna za naredno trogodišnje razdoblje te takvu suradnju očekuje i ubuduće. Ona je potrebna da bi se zadržala postojeća makroekonomska stabilnost i gospodarski rast u zemlji, ali i da bi se nastavilo putem europskih integracija, koji je opredjeljenje svih nas.