MUP ZDK
0

Vozila stranih registarskih oznaka ne mare za radare

FENA
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) saopćilo je da Odsjek za koordinaciju i usmjeravanje sigurnosti saobraćaja kantonalne uprave policije kontinuirano analizira rad radara instaliranih na magistralnom putu M-17.

Radari su stacionirani na području općina Zenica, Žepče, Maglaj i Tešanj, a prema pokazateljima evidentirali su veliki broj prekršaja koje su počinila vozila sa stranim registarskim tablicama.

"Radi pronalaska i sankcioniranja vozača koji su vozilom sa stranim tablicama počinili prekršaj iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, zabilježen stacionarnim radarom, policijski službenici Uprave policije MUP-a ZDK-a od 22. decembra 2009. do 15. januara 2010. godine realizovat će pojačanu akciju kontrole učesnika u saobraćaju, s posebnim akcentom na kontrolu vozila sa stranim registarskim tablicama”, saopoćeno je iz MUP-a ZDK-a.

Odsjek za informatiku ovog MUP-a radi kvalitetnijeg rješavanja problema i načina sankcioniranja vozača motornih vozila sa stranim registarskim oznakama sačinio je internu bazu naznačenih vozila koja su registrovana kao počinioci prekršaja na stacionarnim radarima.