BiH
89

Vozači oprez – počela je nova školska godina

Na bh. cestama se sve češće susrećemo sa prizorima prometnih nezgoda, na što smo se već svi nažalost navikli. Ova pojava je posebno česta u jesenjem periodu, nakon godišnjih odmora. Povećane su gužve, duže se čeka, a samim tim raste i nestrpljenje učesnika u prometu.

Pored povratka s godišnjih odmora i velikih gužvi u gradovima, septembar je i mjesec početka školske godine, te bi vozači trebali biti oprezniji zbog povećanog broja djece na ulicama. Ne treba zaboraviti i na prvačiće koji ove godine po prvi put sjedaju u školske klupe, također po prvi put sami kreću na put od kuće do škole.

Kako bi podsjetili vozače na ove činjenice Energopetrol i INA su zajedno sa svojim partnerima iz RSG Media Group, te uz podršku MUP-a KS pokrenuli akciju usmjerenu na povećanje sigurnosti djece u saobraćaju.

"Namjera nam je podsjetiti vozače da obrate pažnju na mališane i samim tim učiniti njihov put od škole do kuće sigurnijim", izjavili su ovom prilikom, te zamolili vozače za strpljenje i povećan oprez.