Uobičajena praksa
0

Vozač zgazio malu macu pa pobjegao

Sarajevo-x.com
Da se na životinje gleda kao na komad papira koji se može baciti, zgaziti, zgnječiti, ili potpuno uništiti, pokazuje i posljednji primjer iz Sarajeva.

Naime, jedan vozač zgazio je automobilom malu macu i bez ikakvog osvrtanja, ostavio je povrijeđenu na cesti. Vrijedni forumaši našeg portala ponovo su se angažirali kako bi ublažili posljedice sve prisutnijeg nasilja nad životinjama.

Ovaj događaj zbio se prije jedan dan na parkingu ispred zgrade forumaša koji je spasio nesretnu životinju, I kako on navodi u svojoj poruci, maca je ostala da leži ispruženih zadnji šapa dok se prednjim pokušavala vući kako bi pobjegla. Iako je preživjela, svi veterinari koje je forumaš pozivao predlagali su njenu eutanaziju, sve dok nije pronašao jednu veterinarku koja je bila voljna da joj pomogne da preživi.

Maci je nakon kratkog boravka u haustoru zgrade našeg forumaša, pronađen privremeni smještaj i sada se oporavlja, I to zahvaljujući nesebičnoj pomoći gdina Velimira Ivaniševića iz Udruženja za sprečavanje okrutnosti nad životinjama u Sarajevu.

Ovaj primjer samo je jedan u nizu iz proteklih dana kojima se pokazuje sva bestijalnost odnosa prema životinjama i želja male grupe pojedinaca da pokažu svoju čovječnost I civilizirano ponašanje kroz njihovo spašavanje.