BiH
0

Von Habsburg: Evropska unija bez BiH nije Evropa

FENA
Počasni predsjednik Međunarodne Panevropske unije nadvojvoda Otto von Habsburg podržao je danas u Sarajevu sve napore bh. vlasti na uključenju Bosne i Hercegovine u evroatlanske integracije.

On je, govoreći na međunarodnoj konferenciji "Bosna i Hercegovina i europske integracije" koja je počela danas u Sarajevu, naglasio da bh. vlasti trebaju učiniti veće napore kako bi se BiH što skorije priključila Evropskoj uniji.

"Evropska unija bez Bosne i Hercegovine nije Evropa", poručio je von Habsburg.

On je podržao i rad BH Panevropske unije i njenu ulogu u procesima evropskih integracija BiH, iskazujući ujedno svoje prijateljstvo za našu zemlju.

Današnji skup organizovali su Panevropska unija BiH, a pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Adnana Terzića.

Na konferenciji su se okupili predstavnici panevropskih unija iz nekoliko evropskih država, nekoliko zastupnika u evropskom parlamentu, kao i brojni bh. dužnosnici. Oni će predstaviti panevropske ciljeve i vrijednosti te razmatrati načine kako ova unija može pomoći BiH u procesu njenih evropskih integracija.