Odrastanje u ljepšem ambijentu
25

FOTO / Volonteri u Konjicu uljepšali zid na zgradi Pošte

Sarajevo-x.com
Konjički volonteri danas su ponovo obradovali svoje sugrađane velikom slikom nacrtanoj na zidu zgrade Pošte u ul. 4. muslimanske brigade.
Volonteri, predvođeni Mustafom Kurtićem i Mirnesom Bajićem i članovi Likovne škole "Zuko i Lazo" koju predvodi Vedad Mujak, u saradnji sa Volonterima UN u BiH, na pripremu zida i izradu slike utrošili su preko deset dana.

"Zadovoljni smo jer ovdje napravljen najljepši kutak u gradu. Uz postojeći park, kojeg su volonteri napravili prošle godine, djeca će umjesto uz prljavi i išarani zid, odrastati u lijepom ambijentu uz sliku vodopada i junake crtanih filmova, a slika podstiče na razmišljanje i akciju na čuvanju prirode", istakli su volonteri.

"Volonteri rade najljepši posao u gradu, razvijaju humanitarnu i ekološku svijest, pomažu marginalizirane grupe i ugrožene pojedince, rade na integraciji zajednice, bore se za zdraviji i ljepši životni prostor djece i mladih, za opću dobrobit grada. Oni vraćaju povjerenje u zajednicu, razvijaju solidarnost, vrše svakodnevnu promociju mladih, a bili su i dio projekta Bijenale savremene umjetnosti D-0 Ark Underground, evropski kulturni događaj godine koji je 27. maja ove godine otvoren u Konjicu", rekao je Adis Muhibić, glavni koordinator grupe Volonteri i prijatelji Konjica.
Građani i Volonteri UN u BiH, koji su došli na promociju zida i parka danas u 10 sati, nisu krili oduševljenje, niti štedjeli pohvale Volonterima i prijateljima Konjica kojima je ovo četrnaesta akcija, a koja ovoga puta nosi naziv "Ljepša okolina - ugodniji život".