BiH
30

Volonteri Smješka se družili sa štićenicima Doma za djecu Marija-naša nada

Piše: M. N.
Volonteri Udruženja za pomoć socijalno ugroženoj djeci Smješak posjetili su štićenike Doma za djecu s poteškoćama u tjelesnom ili psihičkom razvoju Marija-naša nada u Širokom Brijegu te su im donirali osnovne životne namirnice, prehrambene i higijenske artikle za djecu i bebe, te slatkiše.

Dom je otvoren 2004. godine i jedina je specijalizirana rehabilitacijska ustanova ovog tipa na području Zapadnohercegovačkog kantona. U njemu postoji ambulantni tretman za djecu sa kombiniranim poteškoćama, dnevni tretman za djecu sa poteškoćama kroz individualni i grupni terapijski tretman, te radionice. Također, pružaju tretmane i njegu u porodičnom domu, a u toku je opremanje prostorija za djecu sa autizmom.

"Obišli smo njihov centar i mogu vam reći da im nije nimalo lagan posao, ali da ga oni rade s ljubavlju i pomažu toj djeci. Zatekli smo i stariju djecu koja izrađuju razne ukrase uz pomoć uposlenika doma. Mislim da ta djeca ne smiju biti zaboravljena i da im se treba pomoći u svakom pogledu", rekla je za naš portal Jasminka Turkić-Iković, predsjednica Udruženja Smješak.

Volonteri ovog udruženja željeli su obradovati štićenike doma Marija-naša nada uoči velikog katoličkog praznika Uskrsa. Direktor Doma Slobodan Karačić uručio je zahvalnicu ovom udruženju.