BiH
116

Volonteri Smješka pomogli i uljepšali bajramske dane nani Zehri

Piše: M. N.
Nana Zehra
Volonteri Udruženja za pomoć socijalno ugroženoj djeci "Smješak" i ovaj vjerski praznik Kurban bajram nisu zaboravili najugroženije članove našeg društva. Proteklih dana volonteri Smješka obišli su nekoliko porodica i jednu staricu, te im donirali pakete pomoći.

Iako se udruženje prvenstveno bavi socijalno ugroženom djecom, ne ostaju gluhi na apele odraslih i starih osoba koje su u teškoj situaciji. Obradovali su nanu Zehru za čiju su tešku sudbinu saznali iz medija.

"To je nana koja živi sama kao podstanar. Ima jako bolesnog sina koji leži u bolnici. Prepuštena je sama sebi. Dobila sam poziv od nje, plakala je i kazala kako nema novca da plati kiriju, da je stalno zovu i pitaju kada će platiti, a ona nema primanja. Posjetila sam je, odnijela prehrambene proizvode i donirala novac za njenu kiriju. Teško mi je kad vidim nju tako bespomoćnu i samu, zato molim sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu nani Zehri", rekla je Jasminka Turkić-Iković, predsjednica Udruženja Smješak.

Nana Zehra nije jedina kojoj su volonteri donijeli barem malo radosti i olakšali naredne dane. Još nekoliko porodica s djecom koji su u izuzetno teškoj situaciji dobili su pakete pomoći, toplu ljudsku riječ i osjećaj da je nekome ipak stalo do njih i da nisu zaboravljeni. U narednim danima bit će podijeljeno još pojedinačnih paketa, a iz udruženja su pozvali sve dobre ljude da u ovim danima ne zaborave na sve one koji su ugroženi, stari, iznemogli i bolesni.

Volonteri su zaista opravdali naziv svog udruženja, jer nakon njih ostaje samo smiješak na dječijim licima.