"Čuvajte priordu"
0

Volonteri iz Burse susreli se s Alijom Behmenom

FENA
Gradonačelnik Grada Sarajeva Alija Behmen sa zamjenicima Miroslavom Živanovićem i Igorom Kamočaijem, te predstavnicima Gradskog vijeća Grada Sarajeva, primio je višečlanu delegaciju Gradskog prirodnjačkog kampa mladih volontera iz turskog pobratimskog grada Burse.
"Bursa je najstariji pobratimski grad Sarajeva, od 1994.godine, kada je u pitanju Turska. To je možda rezultiralo time da veliki broj naših ljudi, Bošnjaka, zbog različitih okolnosti tamo žive, te je i saradnja između Sarajeva i Burse jako intenzivna", rekao je Behmen.

Gradski prirodnjački kamp mladih volontera 2011.Burse, svake godine organizira Grad Bursa čiji studenti po dobijanju diplome dobijaju i nagradno putovanje u jedan od gradova partnera Grada Burse.

"Čuvajte prirodu, ostavite je svojoj djeci, svojim unucima i praunucima i volite ljude", istakao je gradonačelnik Behmen volonterima iz Burse.

"Kako su Bosna i Hercegovina i Turska pobratimi kao dvije države, tako su i pobratimljena dva grada, Sarajevo i Bursa", rekao je Mustafa Çaltili, (generalni direktor BURFAŞ).

Mladi volonteri nisu propustili priliku da se slikaju i porazgovaraju s bh. fudbalerom i pomoćnikom selektora A- reprezentacije BiH Elvirom Baljićem, koji je dugo igrao u turskim timovima.

Delegacija Gradskog prirodnjačkog kampa mladih volontera iz Burse obići će mnoge znamenitosti Bosne i Hercegovine, Sarajevo, Travnik, Mostar, Blagaj, kao i olimpijske planine Bjelašnicu i Igman.