BiH
0

Volonteri Crvenoga križa darovali centar "Duga" i Dom za stare

FENA
Nakon tjedna solidarnosti, u kojemu su aktivisti i volonteri Crvenog križa Novi Travnik u suradnji s osnovnim i srednjim novotravničkim školama aktivno radili na prikupljanju tzv. jesenskih plodova - krušaka, jabuka, krumpira, luka i sl. te živežnih namirnica - brašna, ulja, šećera itd., krenuli su u raspodjelu prikupljenog.

Danas su darivali Dnevni centar za djecu i omladinu s poteškoćama u razvoju "Duga" Novi Travnik i štićenike u novootvorenim prostorijama Doma za stare "Starimo zajedno".

Prikupljene namirnice volonteri Crvenog križa donirali su i merhametovoj javnoj kuhinji te za 40 socijalno ugroženih obitelji.

Marjan Lovrinović, voditelj općinskog Crvenog križa, kazao je kako su učenici osnovnih škola ali i umirovljeniciprikupili i određena novčana sredstva kojima je potpomognuto plaćanje operacije za jednu stariju Novotravničanku.

U akciji solidarnosti novotravnički osnovci sjetili su se svoga kolege osnovca koji živi u mnogobrojnoj obitelji, a otac ih je naputio, pa je i njemu dodijeljen poseban paket pomoći.

Akcija solidarnosti nastavlja se, pa će, kako je kazao Marjan Lovrinović, biti osigurano i ogrijevno drvo za nekoliko socijalno ugroženih obitelji.