BiH
0

Vojni veterani općine Stari Grad: Što prije riješiti pitanje krsta na Zlatištu

Anadolija
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
U prostorijama sarajevske općine Stari Grad održan je sastanak Jedinstvene koordinacije temeljnih boračkih udruženja općine Stari Grad koju čine boračka udruženja s područja ove općine.

Prema riječima predsjednika Jedinstvene organizacije boraca i vojnih veterana općine Stari grad Armisa Mašića, povod za ovaj vanredni sastanak bio je novopostavljeni krst na Zlatištu iznad Sarajeva.

"Okupili smo se na poziv patriota zbog postavljanja krsta iznad Sarajeva. Pored predstavnika boračkih udruženja, sastanku su prisustvovali i građani Sarajeva", kazao je Mašić te podsjetio kako boračke organizacije ostaju pri stavu kojeg su iznijeli u saopćenju za medije.

"Nakon višegodišnjih najava, jučer smo bili svjedoci postavljanja krsta na Trebeviću, vjerovatno u cilju dodvoravanja svima onima kojima je to godinama obećavano. Vjerujemo da je to urađeno u okviru jeftine predizborne političke kampanje", podsjetio je Mašić.

Zaključkom današnjeg sastanka boračkih udruženja osudilo se postavljanje krsta na Zlatištu te pozvalo nadležne da reaguju.

"Tražimo od organa zakonodavne i izvršne vlasti da u što kraćem periodu riješe problem krsta na Zlatišu uvažavajući pravo svakog naroda u BiH na njegovo vjersko opredjeljenje. U suprotnom, koordinacija boračkih udruženja Kantona Sarajevo će, u okviru zakona, tražiti odgovornost sviju u vlastu", kazao je Mašić te dodao kako će boračka udruženja ukoliko ne dođe do ispunjenja zahtjeva "na demokratski način iskazati svoje nezadovoljstvo".