BiH
0

Vojni orkestri snimili protokolarnu verziju himne BiH

Klix.ba
Orkestar Oružanih snaga Bosne i Hercegovine zajedno sa pripadnicima vojnih orkestara Oružanih snaga Velike Britanije iz sastava Corps of Army Music (CAMUS) i Muzičkom produkcijom BHTV, a uz podršku Ureda vojnog atašea Ujedinjenog Kraljevstva u BiH, završili su snimanje državne himne Bosne i Hercegovine namijenjene izvedbi za vojne orkestre.

Protokolarna verzija himne Bosne i Hercegovine, koja se izvodi na svim državnim i vojnim ceremonijama i protokolima, rađena je u aranžmanu za vojne (duvačke) orkestre.

Od originalno napisane himne namijenjene simfonijskom orkestru, protokolarna himna je nešto kraće izvedbe i prilagođena protokolarnom izvođenju vojnog orkestra na otvorenom prostoru.

Važno je napomenuti da će Muzička produkcija BHTV uraditi studijski audio snimak, mix i mastering himne Bosne i Hercegovine.

Projektom snimanja protokolarne himne, pored svih dosad uspješno urađenih projekata, potvrđena nesebična pomoć Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.