BiH
2

Vogošća: U naselju Ugorsko klizište prijeti jedinoj putnoj komunikaciji

FENA
Na području naselja Ugorsko u Vogošći tokom protekle noći nastavljeno je pomjeranje tla na ranije evidentiranom klizištu kojim je direktno i indirektno ugroženo 5-6 stambenih i pomoćnih objekata.

Sekretar Mjesne zajednice Hotonj, kojoj pripada naselje Ugorsko, Memsudin Kožljak potvrdio je Agenciji Fena da su ga mještani obavijestili da je došlo do pucanja asfalta i da je time ugrožena jedina putna komunikacija, budući da je u ul. Muje Šejte već ranije klizištem prekinuta jedina alternativna komunikacija.

Kožljak je dodao da je od nadležnih općinskih službi zatražio pokretanje hitne intervencije da bi se sanirala pukotina na asfaltu i zaustavilo daljnje oštećenje jedine putne komunikacije koja spaja naselje koje broji nekoliko stotina stanovnika.

Uz pomoć mještana i građevinske operative proteklog vikenda su vršene preventivne radnje na prokopavanju terena i postavljanju cijevi za prikupljanje i odvođenje podzemnih voda koje su prouzročile pojavu klizišta, koja su, međutim, još aktivna i pored prestanka padavina.