Anketa - "Slobodno reci"
0

Vogošća: Mladi će svoje probleme iznijeti načelniku

Sarajevo-x.com
Udruženje Centar za razvoj omladinskog aktivizma (CROA) iz Vogošće ovog je vikenda vršilo anketu među mladima o njihovoj problematici na području općine Vogošća, u okviru projekta "Slobodno reci", navodi se u saopštenju.

Slijedeći korak je analiza ankete gdje bi se došlo do ključnih problema mladih, koji će biti prezentirani predstavnicima Općine - načelniku, predsjedavajućoj Općinskog vijeća, članovima Komisije za ljudska prava, mlade i ravnopravnost spolova i službeniku za mlade, kao i predstavnicima organizacija mladih u sklopu političkih stranaka, na okruglom stolu koji će biti održan u četvrtak, 18.08.2011. godine.

"Slobodno reci" je projekat koji je osmišljen kao efektan način komunikacije između lokalnih vlasti i mladih, a rezultati će odrediti i pravac budućeg djelovanja udruženja CROA na području općine Vogošća. Medijski pokrovitelj projekta je RTV Vogošća, a sponzori su restoran "Dolcetto" i "Papir studio" iz Vogošće. Partner CROA-e je Centar za promociju civilnog društva (CPCD), stoji u saopštenju.