DNS
0

"Vodit ćemo korektnu kampanju, bez napadanja drugih"

SRNA
Demokratski narodni savez (DNS) obilježio je danas u Banjoj Luci na simboličan način, lijepljenjem plakata, početak predizborne kampanje za opšte izbore zakazane za 3. oktobar.

"Izabrali smo da kampanju počnemo ovdje, među narodom, jer je DNS politička opcija iz naroda. Zato smo htjeli da simbolično počnemo na taj način", rekao je potpredsjednik DNS-a Nedeljko Čubrilović.

On je najavio da će DNS voditi korektnu kampanju, bez napadanja drugih, te da će govoriti o svojim programima, kandidatima, ljudima, a manje o onima koji pričaju o drugima.

"Smatramo da je svaka izgovorena riječ, izgovorena na svoj račun, svoju štetu ili korist", rekao je Čubrilovića.

On je naveo da će poznati programi i principi, koje stranka zastupa već 10 godina, biti i ubuduće zastupljeni u njenom radu.

"Poseban značaj daćemo angažovanju mladih i to smo pokazali forsirajući liste na kojima u svakoj regiji ima odgovarajući broj mladih", rekao je Čubrilović. 

On je iz programa izdvojio čvrstu odlučnost za očuvanje interesa RS, neprenošenje nadležnosti i nevršenje privatizacije nacionalnih dobara.
Govoreći o izbornom sloganu partije "Riječ je riječ", Čubrilović je naglasio da je on vezan za principijelnost ljudi u stranci koji ono što pričaju u predizbnornim kampanjama, nastavljaju da provode u institucijama u RS i BiH.

Predsjednik Izbornog štaba banjalučke regije Željko Dubravac rekao je da je DNS u punom kapacitetu potpuno spreman za izbornu kampanju na svim nivoima i da ima sve kandidate.