BiH
0

Voće i slatkiši za najmlađe korisnike javne kuhinje Crvenog križa KS

FENA
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Crveni križ Kantona Sarajevo u suradnji s organizacijama Crvenog križa općina podijelit će u srijedu voće i slatkiše za djecu koja su korisnici njihovih usluga.

Po jedan kilogram voća (jabuka) i keks dobit će 446 djece starosti do 15 godina, na devetnaest punktova u općinama Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža, Ilijaš i Vogošća, uz podjelu toplog obroka.

Iz doniranih sredstava, to je treća i ujedno završna podjela voća i slatkiša djeci koja se hrane u javnoj kuhinji Crvenog križa Kantona Sarajevo.

U najavi tog događaja Crveni križ KS ističe da će na taj način bar jedan mjesec biti poboljšana ishrana djece koja su u razvoju, a korisnici su javne kuhinje, što je i cilj projekta.

Finansijska sredstva za nabavku voća i slatkiša po projektu "Topao obrok za svako dijete", obezbijedilo je Društvo Crvenog krsta/križa BiH u saradnji s kompanijom "Jonson & Jonson".

Prva podjela izvršena je 11. marta kad je svakom djetetu podijeljeno po dva kilograma voća (1 kg narandži i 1 kg jabuka) i slatkiši (keks, mali rolat i kesica bombona), a druga 18. marta i svako dijete dobilo je po kilogram voća i keks.