BiH
0

VMBiH sutra razmatra informaciju o maloljetničkoj delinkvenciji u BiH

FENA
Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra u Sarajevu trebalo da razmatra Informaciju o maloljetničkoj delinkvenciji u BiH u toku 2007. godine, s uporednim pokazateljima za 2005. i 2006.

Trebala bi biti razmatrana i Informacija o privrednom i organiziranom kriminalu za izvještajni period od 1. januara 3006. do 30. septembra 2007. godine.

Predviđeno je razmatranje Prijedloga odluke o izmjenama i dopunama Odluke o mjerama radi efikasnog provođenja mandata Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Prijedlog odluke o imenovanju Komisije za izradu Nacrta zakona o dijaspori Bosne i Hercegovine.

Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati i Informaciju o realizaciji ranije odluke Vijeća ministara u vezi realizacije aktivnosti na rješavanju predmeta decertificiranih policajaca kao i Informaciju o provođenju Akcionog plana na sprečavanju i suzbijanju kaznenih djela u vezi sa motornim vozilima, sa prijedlogom pokretanja procedure pristupa EUCARIS-u.

Trebali bi biti razmatrani i Prijedlog odluke o imenovanju Komisije za izbor teksta himne BiH, te Prijedlog odluke o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve Budžeta institucija BiH za 2008. godinu za izgradnju spomenika Srđanu Aleksiću.