BiH
0

Vlastimir Mijović: Razlog mog odlaska nije pad tiraža Oslobođenja!

Sarajevo-x.com
Glavni i odgovorni urednik Oslobođenja Vlastimir Mijović demantovao je za Sarajevo-x.com pisanje Dnevnog avaza da je razlog njegovog odlaska pad tiraža Oslobođenja.

"U tekstu koji ste danas objavili povodom mog odlaska sa dužnosti glavnog i odgovornog urednika Oslobođenja, iznijeli ste apsolutno netačnu tvrdnju da je razlog mog odlaska pad tiraža Oslobođenja. Upravo obratno, činjenično je zasnovana istina da je, u periodu u kojem sam vodio Oslobođenje, tiraž porastao. Izvolite to provjeriti u menadžmentu Oslobođenja. Svoju ostavku predao sam Upravi Oslobođenja i tim povodom nije održana, s mojim učešćem, nikakva sjednica nikakvog kolegija, pa tako i nisam uopšte imao priliku da nekakvom kolegiju bilo šta saopštim: ni o mom zdravstvenom stanju ni o, kako vi navodite, pritisku vlasnika na uređivačku politiku", navodi se u pismu Vlastimira Mijovića koje je poslao glavnom i odgovornom uredniku Dnevnog avaza Sejadu Lučkinu.

Podsjećamo, Vlastimir Mijović podnio je ostavku na funkciju glavnog i odgovornog urednika Oslobođenja iz zdravstvenih razloga.