SDA
0

'Vlasti RS namjeravaju otvoreno kršiti Dejton'

SRNA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Stranka demokratske akcije /SDA/ saopštila je danas da "objava antidejtonskih zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske u Službenom glasniku, uprkos zahtjevima visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka, potvrđuje da vlasti RS i dalje otvoreno namjeravaju kršiti Dejtonski mirovni sporazum".

"Nacionalistička retorika vlasti RS, otvoreno negiranje BiH, njenih institucija i zakona dovodi u pitanje dejtonsko uređenje BiH i teško stečeni mir. Odgovornost za to snosi i međunarodna zajednica koja ne samo da toleriše, već i povlađuje ovakvom ponašanju", navodi se u saopštenju.

Iz SDA smatraju da Inzko mora početi raditi svoj posao za koji je više nego dobro plaćen, da primijeni bonska ovlaštenja, zaustavi i sankcioniše antidejtonsko ponašanje i djelovanje.

Službeni glasnik RS objavio je danas zaključke Narodne skupštine RS od 14. maja koji se odnose na usvajanje efekata o prenosu nadležnost sa RS na BiH, izjavila je danas Srni direktor Službenog glasnika RS Srebrenka Golić. 

Ona je navela da je danas izašao redovni 50. broj Službenog glasnika RS u kome su objavljeni zaključci pod brojem 787 i 788.