Neodgovorno ponašanje
0

Vlasti BL nisu se pojavile na sastanku sa povratnicima

FENA
Tradicionalna tribina, na kojoj su predstavnici banjalučke dijaspore i povratnika, u sklopu manifestacije „Susreti Banjalučana – Vezeni most“, trebalo da postavljaju pitanju vlastima Grada Banje Luke nije danas održana.

Ni gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović ni niko od drugih lokalnih čelnika nije se obratio sugrađanima, što je izazvalo razočarenje kako Banjalučana iz dijaspore, tako i organizatora manifestacije, Zajednice udruženja građana Banje Luke.

Dobili su samo kratko obavještenje da je gradonačelnik na odboru, a da ga niko ne može zamijeniti.

Vesna Jović-Vukadin, članica Upravnog odbora Zajednice udruženja građana, koja je i trebala moderirati na tribini, nije krila ogorčenje zbog ovog postupka gradskih vlasti Banje Luke prema svojim sugrađanima.

Ona je podsjetila da je Program manifestacije „Vezeni most“ planiran još pola godine ranije s tačnim terminima svih manifestacija.

„Stoga je još gore da niko od predstavnika lokalne vlasti nije našao za shodno da odvoji sat vremena kako bi se upoznao s problemima kako povratnika tako i raseljenih Banjalučana“, ukazala je Jović-Vukadin.

Inače, Grad Banja Luka je i pokrovitelj ove manifestacije koja se danas i završava.

Organizatorima još nije uplaćen ni novac koji je za ove namjene planiran u gradskom budžetu Banje Luke.