BiH
0

Vlasti Banje Luke tvrde da nisu izazvale incident s Željkom Vulićem

FENA
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Administrativna služba Grada Banja Luka saopćila je da se ograđuje od današnjih incidenata koji su se desili u blizini porodične kuće Željka Vulića te tvrde da oni ni na koji način nisu doprinijela ovoj situaciji.

-U skladu s planskom dokumentacijom i odobrenjem za građenje, Odjeljenje za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja je danas izvšilo izgradnju javne saobraćajnice u ulici Svetozara Markovića. Ovaj put, kao pristupna saobraćanica planiran je u trasi budućeg puta predviđenog regulacionim planom, i služi za nesmetan prilaz parceli Vulića - stoji u saopćenju iz gradske uprave Banja Luka.

Tvrde da ovi radovi nisu bili ni u kakvoj vezi s radovima koji se odvijaju na građevinskoj parceli preduzeća „Grand trejd“.

-Kako je Željko Vulić ranije prvo prihvatio, a zatim, s grupom nepoznatih osoba ometao i fizički onemogućio izgradnju puta, zatražena je asistencija Centra javne bezbjednosti Banja Luka da pruži podršku nadležnom Odjeljenju prilikom izvođenja radova, jer je izgradnja ove saobraćajnice zakonska obaveza Grada - navodi se.

Nažalost, konstatiraju, desio se incident „u kojem je Vulić teže povrijedio pripadnike CJB Banja Luka u vršenju svoje dužnosti“.

Poslije toga, nesmetano su nastavljeni radovi na izgradnji puta.

Ističu da nisu tačne informacije da je Grad, odnosno gradonačelnik Slobodan Gavranović, zatražio asistenciju policije da se navodno zaštite radne mašine „Grand trejda“, posebno jer je radove na pristupnoj saobraćajnici, po nalogu Odjeljenja, izvodilo drugo preduzeće.