Milenko Šajić
0

Vlasti Banja Luke odbacile optužbe kompanije Mims Sarajevo

FENA
Portparol Administrativne službe Grada Banja Luka Milenko Šajić izjavio je da ne stoje optužbe Kompanije MIMS d.o.o. Sarajevo o opstrukcijama u vezi s izdavanjem građevinske dozvole toj kompaniji u Banjoj Luci.

Šajić je rekao da ne može detajno da komentariše današnje najavljene krivične prijave iz te kompanije protiv gradonačelnika Banje Luke Dragoljuba Davidovića i načelnice odjeljenja za prostorno uređenje Banje Luke Verice Kunić, jer još uvijek nisu dobili nikakvu zvaničnu informaciju o njihovom podizanju.

Šajić je danas Feni naveo da je jedini razlog zbog čega Kompanija MIMS Sarajevo nije još uvijek dobila građevinsku neriješeni imovinski odnosi.

"Nisu postoji zakonski uvjeti za izdavanje građevinske dozvole", rekao je Šajić ponoviši da sve dok se ti zakonski uvjeti ne ispune neće postojati mogućnosti da se izda građevinska dozvola.

Napomenuo je i da ne postoje nikavi drugi razlozi zbog čega ona nije izdata.

Podsjećamo, Kompanija MIMS saopćila je danas da je podnijela krivične prijave protiv načelnice odjeljenja za prostorno uređenje Banje Luke Verice Kunić, gradonačelnika Banje Luke Dragoljuba Davidovića i NN osobe iz Vlade RS-a.

Kako navode iz te firme, krivične prijave su podnijete zbog višemjesečnih opstrukcija, nezakonitosti i krivičnog djela povrede ravnopravnosti, prilikom obavljanja privredne djelatnosti u Banjoj Luci, odnosno aktivnosti u vezi izgradnje tržno-poslovnog centra.

MIMS d.o.o. Sarajevo je prošle godine započeo aktivnosti u vezi izgradnje novog tržno-poslovnog centra, te ispunio sve obaveze prilikom ishodovanja građevinske dozvole - predata kompletna projektna dokumentacija, dobivene potrebne suglasnosti od nadležnih institucija, izvršena uplata rente i doprinosa....

Sedam mjeseca nakon toga, još nije dobivena građevinska dozvola, što direktno prouzrokuje štetu MIMS-u, zbog kašnjenja s početkom gradnje, završetka objekta i puštanje u funkciju, ističu iz te kompanije.