BiH
1

Vlast u Općinskom vijeću Goražde čini 11 stranaka, predsjedavajuća Jelena Mirković

Piše: E. A.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Novoizabrani vijećnici Općinskog vijeća Goražde danas su na konstituirajućoj sjednici, davanjem svečane izjave, preuzeli prava i dužnosti vijećnika. Za predsjedavajuću Općinskog vijeća imenovana je dosadašnja predsjednica Jelena Mirković iz Liberalne stranke, dok su njeni zamjenici Šemso Ferhatović iz SDA i Armina Marić iz SBB-a.

Općinsko vijeće Općine Goražde u naredne četiri godine činit će 25 vijećnika iz 11 političkih partija. SDA ima sedam vijećnika, SBB četiri, Stranka za BiH tri vijećnika, SDP, DF i Stranka za bolje Goražde po dva vijećnika, u vijeću su i po jedan vijećnik iz BPS Sefer Halilović, A-SDA, LS BiH, Naše stranke i Stranke dijaspore.

Od pozicije vijećnika odustao je Nihad Ćulov iz SBB-a koji je inače zastupnik ove stranke u kantonalnoj skupštini, a na lokalnim izborima bio je nosilac liste SBB-a za Općinsko vijeće Goražde. Mandat u vijeću preuzeo je njegov stranački kolega Nusret Hubjer.

Pred novim sazivom vijeća je da u što skorijem vremenu imenuje i ostala radna tijela i komisije kako bi što prije mogli započeti rješevanje brojnih problema i realizaciju projekata koji su zbog održavanja izbora i konstituisanja vijeća stopirani.

Čestitke vijećnicima uputio je načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović.

"Ovo je posebno interesantno Općinsko vijeće jer se sastoji od 11 političkih subjekata, šest je mladih dama, mandate je obnovilo njih 9. Naravno pozvao sam sve vijećnike na saradnju. Vi znate da proteklih 8 godina ovdje nikada nije bila koalicija u Općinskom vijeću tako da sam ih danas pozvao da mi nastavimo tako, da se bavimo projektima, jer smo svim građanima to obećali. Oni su danas to svojom zakletvom i potvrdili, da ćemo raditi u skladu sa zakletvom, i ja očekujem podršku. Nema razloga da se neki projekti koče, jer svi smo ovdje da radimo u interesu građana i dobili smo njihovo povjerenje, oni to od nas očekuju. S te strane nadam se da će u naredne četiri godine biti jedan korektan odnos između načelnika, mojih službi i Općinskog vijeća", kazao je Ramović.