SDS
0

Vlast jednog čovjeka nije dobra za RS

FENA
Generalni sekretar Srpske demokratske stranke (SDS) Dragan Ćuzulan izjavio je danas da je cilj stranke da na predstojećim lokalnim izborima pobijedi u više od 50 općna RS-a i vrati socijalnu stabilnost, demokratiju i nacionalni konsenzus o ključnim pitanjima za RS.

"Vlast jednog čovjeka u RS-u pokazala se vrlo lošom za samu RS i očigledno je da ćemo imati mnogo problema u svim procesima koji se najavljuju u BiH, kao što su ponovni razgovori o ustavnim promjenama“, rekao je Ćuzulan na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

On je upozorio da je aktuelna vlast u RS-u "u značajnoj mjeri odvojena od naroda, da samo uzak krug ljudi koristi privilegije vlasti te da su predstojeći lokalni izbori jedina prilika da se čuje i glas naroda u RS-u".

Naveo je da SDS izlazi na izbore potpuno spremno s realnim optimizmom i očekivanjima.

"Stranka ima novi socijalno-ekonomski program jer ta problematika mora da ima dominantno mjesto u predizbornoj kampanji, bez obzira na političke tenzije koje su podignute u posljednje vrijeme. Taj socijalno-ekonomski program nudi decentralizaciju RS-a na način da općine, koje su mnogo bliže građanima, treba da budu finansijski jače“, rekao je Ćuzulan.

Optužio je Vladu RS-a da budžetska sredstva "ne troši racionalno i transparentno" te dodao "da će SDS spriječiti krađu glasova koju priprema vladajuća stranka“.