BiH
2

Vlasnik agencije Travel House se javio putnicima, zatražio vremena do petka

Piše: A. U.
Građani koji su uplatili skupe turističke aranžmane u sarajevskoj agenciji Travel House, a nikada nisu otputovali niti dobili povrat novca, primili su poziv vlasnika agencije, koji ih je zamolio da mu daju vremena kako bi nekako riješio situaciju.

"Vlasnik agencije Travel House, Mensud Bošnjak, javio se Jozefini Miličević iz Kreševa te zamolio da mu ostavimo vremena do petka kako bi na neki način riješio situaciju. Miličević je javila meni i ostalim građanima koji su ostali uskraćeni za aranžmane, budući da smo se svi uvezali, te smo odlučili da mu damo tih nekoliko dana vremena, budući da je bolestan i bio je u bolnici", rekla nam je Amela Babić, jedna od građana koji su uplatili turističke aranžmane u agenciji Travel House, ali nikada nisu otputovali.

Babić je dodala i kako je, zbog javljanja Bošnjaka, otkazano najavljeno okupljanje građana ispred sjedišta agencije, na kojem su se trebali dogovoriti o pokretanju tužbe.

Podsjetimo, čak 40-50 građana uplatilo je skupe turističke aranžmane u agenciji Travel House, ali na putovanje nikada nisu otišli, niti im je vraćen novac. U prostorijama agencije nije bilo nikoga, a nisu odgovorali ni na telefonske pozive ili e-mailove građana. Građani su planirali tužiti agenciju, ali će sada sačekati petak i moguće rješenje koje će im Bošnjak ponuditi.

Opet smo, više puta, pokušali telefonskim putem kontaktirati agenciju, ali odgovora nije bilo.