BiH
0

Vlasenica: Direktor Komunalnog preduzeća pričinio materijalnu štetu veću od 150.000 KM

SRNA
Protiv osobe čiji su inicijali M. K. iz Vlasenice Policijska stanica iz ove opštine dostavila je Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo izvještaj o počinjenim krivičnim djelima zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nepravilno izdvajanje sredstava pravnih lica, čime je za sebe prisvojio robu i novac u ukupnom iznosu 154.775 KM.

M.K. je, obavljajući dužnost direktora vlaseničkog Komunalnog preduzeća "Čistoća", od januara 2009. godine do 7. oktobra 2013. godine u blagajnu preduzeća donosio račune o gotovinskom plaćanju za kupljenu raznu robu, na osnovu kojih je preuzimao novac iz blagajne.

On je u blagajnu preduzeća lično donosio fakture raznih pravnih lica za žiralno plaćanje za kupljenu robu, kao i fakture koje su pristizale poštom, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

M.K je naređivao da se vrši isplata po navedenim računima, iako roba po njima nije zaprimljena u preduzeću, nego ju je protivpravno zadržavao za sebe, nepravilno izdvajajući budžetska sredstva preduzeća "Čistoća".

Prijavljeni je samo u 2013. godini na reprezentaciju preduzeća potrošio 7.200 KM, dok u istom periodu nije izmirivao poreske obaveze, zbog čega su 10. oktobra 2013. godine Uprava za indirektno oporezivanje BiH i 16. oktobra 2013. godine Poreska uprava Republike Srpske blokirale račune preduzeća.