BiH
23

Vladiki Grigoriju tokom govora u Trebinju isključili mikrofon?

Klix.ba
Građani sinoć u Trebinju (Foto: SRNA)
Građani sinoć u Trebinju (Foto: SRNA)
Za vrijeme sinoćnje besjede Njegovog preosveštenstva vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija na Trgu slobode u Trebinju povodom Svetog Preobraženja prestalo je raditi ozvučenje, da bi nakon toga nastavilo normalno funkcionisati.

Vladika je govorio pred više hiljada Trebinjaca i gostiju u povodu krsne slave Sabornog hrama i grada.

Iako su sveštenici odmah, na početku besjede obavijestili ljude zadužene za ozvučenje o problemu, niko nije reagovao. Sumnjajući da je neko namjerno spriječio da se vladikin govor čuje, policija je krenula u utvrđivanje odgovornih za ovaj propust.

Vladika Grigorije izjavio je Srni da uopšte nije važno da li je tokom njegove besjede mikrofon bio namjerno isključen ili ne, već je važno da je okupljeni narod čuo njegovu poruku mira, zajedništva, ljubavi i preobražaja.

Dodao je da za dobronamjerne riječi i riječi Jevanđelja nisu potrebna nikakva pojačala i ozvučenja, jer one imaju odjek i ako se tiho izgovore.

On je istakao da je samo važno da se u naše srce ne uvuče nikakva zloba, već samo mir, jer onaj koji je nemiran uvijek slabi i uvijek gubi na kraju.

"Moja poruka je jasna i ona je sigurno došla do svakog čovjeka - da se naša leđa okreću zlu, a naša lica Bogu. To je sva naša mudrost i naša poruka. Ko hoće naše lice da okrene zlu, pa makar i na silu u tome neće uspjeti", poručio je vladika Grigorije.

On je naveo da je tužno i promašeno provesti život baveći se vađenjem i bacanjem trunja u oči bližnjega, a nikada ne podići pogled i ne vidjeti okean Božije milosti.