Mustafa Mujezinović
0

"Vladi neće biti izglasano nepovjerenje"

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Kako je rekao za Sarajevo-x.com Mustafa Mujezinović, premijer Federacije BiH, ne smatra da će Predstavnički dom Parlamenta FBiH izglasati nepovjerenje Vladi FBiH na današnjem nastavku vanredne sjednice čija su tema problemi u funkcionisanju Vlade FBiH, a koja je sazvana na prijedlog Kluba poslanika Stranke za BiH.

"Ne mislim da će Predstavnički dom izglasati nepovjerenje Vladi FBiH na prijedlog opozicije. Opozicija to mora raditi u trenucima kada Vlada rješava probleme", rekao je Mujezinović.

Na pitanje šta to Vlada konkretno radi Mujezinović je odgovorio da rješava pitanje Terminala Ploče, Agrokomerca, zaostalih primanja, imenovanja direktora preduzeća i članova nadzornih odbora...

Upravo je zbog imenovanja direktora preduzeća i članova nadzornih odbora Borjana Krišto, predsjednica FBiH optužila je Vladu za neustavan rad, jer je bez jednog ministra vršila imenovanja na tim pozicijama. Međutim, upravo predsjednica FBiH već duže od 50 dana nije izvršila imenovanje ministra prostornog uređenja, nakon što je sa te pozicije odstupio Salko Obhođaš.

"Borjana Krišto treba sebe optužiti zbog neimenovanja ministra prostornog uređenja. Nije istina da je takav rad neustavan, jer uvijek fali po jedan ministar. Potrebno je da je prisutan jedan ministar iz konstitutivnog naroda da se neka odluka usvoji", rekao je Mujezinović za Sarajevo-x.com.

Upitan hoće li Vlada FBiH prihvatiti eventualni zaključak Predstavničkog doma Parlamenta FBiH o nepovjerenju Vladi, s obzirom da posljednji primjer Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja pokazatelj da se zaključci tog doma ne poštuju.

"To nije istina, nemojte komplikovati. Za Zlatnim ljiljanima je bila drugačija situacija", rekao je premijer Mujezinović nakon čega je bez pozdrava prekinuo telefonsku vezu.