BiH
3

Vlada utvrdila Nacrt budžeta Kantona Sarajevo za 2016. godinu

Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo utvrdila je danas Nacrt budžeta Kantona Sarajevo za 2016. godinu u iznosu od 690.690.000 KM o kojem bi se Skupština Kantona Sarajevo trebala izjašnjavati na svojoj novembarskoj sjednici.

Prema planiranoj dinamici i donošenjem Budžeta KS za narednu godinu u zakonom predviđenim rokovima tj. do kraja tekuće godine, biće ispoštovan i usklađen budžetski kalendar, što će omogućiti svim budžetkim korisnicima lakši rad u planiranim i definisanim finansijskim okvirima.

Kako su naglasili u Ministarstvu finansija, koje je predlagač ovog materijala, u ovaj budžet će do kraja godine biti unesena i razgraničena sredstva, u iznosu od oko 15 miliona KM. Budžet je ocijenjen kao realan, konstatovano je zaustavljanje rasta plata, veća i efikasnija kontrola rashoda te ostvarenje prihoda u skladu sa najavljenim projekcijama od strane Federalnog ministarstva finansija.

Projekcija kreditnih zaduženja u narednoj godini kreće se u nivo ovogodišnjih. Uz ovaj Nacrt, Vlada je danas utvrdila i Nacrt Zakona o izvršavanju Budžeta Kantona Sarajevo za 2016. godinu.