BiH
0

Vlada TK "sahranjena" i na karnevalu u Tuzli

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Poslije dva karnevala koja su održana u fiskulturnoj sali Katoličkog školskog centra Sveti Franjo u Tuzli, učenici i nastavnici te škole danas su svoje zanimljive kreacije u okviru tradicionalnog pokladnog karnevala pokazali građanima Tuzle na svečanom defileu od svoje škole do Trga slobode.

Maske i kostimi su pripremani danima, a u istom stroju našli su se policajci, kriminalci, vile, vilenjaci, trubači, ljekari, grobari... Neki kostimi su bili uobičajeni, a oni koji su ih nosili rekli su nam kako bi se tim zanimanjima voljeli da bave u budućnosti.

Korzom je pronijet sanduk s napisom "Vlada TK", a učenici koji su "sahranili" izvršnu vlast rekli su nam kako je došlo vrijeme za promjene u Tuzlanskom kantonu.

Najveselije je bilo među trubačima koji su svirali sve i svašta, a pjevalo se od "Zvjezda tjera mjeseca" do "Bosnom behar probeharao".

Najbolje maske ovogodišnje pokladnog karnevala specijalni žiri će nagraditi, a učenice i učenici koji su za trenutak bili u tuđoj koži nisu krili zadovoljstvo što su svoje kreacije pokazali građanima Tuzle koji su ih propratili sa osmjesima i aplauzima.