Najviše trpe učenici
0

Vlada TK pozvala prosvjetare da otpočnu s nastavom

FENA
Vlada Tuzlanskog kantona sa jučerašnje sjednice uputila je poziv uposlenima u osnovnom i srednjem obrazovanju da najdalje sa ponedjeljkom 19. ožujka otpočnu sa redovitim nastavnim procesom u školama.

Istovremeno Vlada je zadužila Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta da u suradnji sa Uredom za zakonodavstvo i Kantonalnim pravobraniteljstvom, u što kraćem roku pripremi i nadležnom sudu podnese Zahtjev za ocjenu zakonitosti i donošenje odluke o prekidu štrajka uposlenih u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja zbog neotpočinjanja i okončanja postupka mirenja prije otpočinjanja štrajka, kao i nepostojanja odgovarajućeg sporazuma Vlade i sindikata o minimumu poslova koji se neće prekidati za vrijeme štrajka.

Vlada je zadužila Ministarstvo financija da okonča postupak rasprave o Nacrtu proračuna za 2012. godinu i Vladi dostavi prijedlog proračuna. Na današnjoj sjednici utvrđena je osnovica za obračun plaća proračunskih korisnika za veljaču u iznosu od 382 KM i topli obrok od 7 KM.