BiH
11

Vlada RS: Nova bolnica u Istočnom Sarajevu vrijedna 50 miliona KM

FENA
Vlada RS
Vlada RS
Vlada Republike Srpske (RS) prihvatila je danas idejno arhitektonsko rješenje za izgradnju i opremanje nove bolnice Istočno Sarajevo.

Objekt bi bio površine oko 10.000 metara kvadratnih, s finansijskom procjenom koštanja oko 50 miliona KM, od čega bi oko 40 miliona KM koštali građevinsko-infrastrukturni radovi, a oko 10 miliona medicinska oprema, saopćeno je nakon radno-konsultativne sjednice entitetske vlade.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS-a će izraditi i provesti proceduru javnog poziva za nabavku glavnog izvođača projekta projektovanja, izgradnje i opremanja nove bolnice Istočno Sarajevo.

Također, s Gradom Istočno Sarajevo pripremit će i potpisati protokol o realizaciji projekta projektovanja, izgradnje i opremanja nove bolnice Istočno Sarajevo.

Vlada Republike Srpske će nakon provedene procedure izbora izvođača za projektovanje, izgradnju i opremanje nove bolnice u Istočnom Sarajevu informisati Narodnu skupštinu RS-a o provedenoj proceduri i zatražiti saglasnost za potpisivanje ugovora.