Na prijedlog premijera Džombića
2

Vlada RS jednoglasno podnijela ostavku

SRNA
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Vlada Republike Srpske podnijela je danas jednoglasnu ostavku na prijedlog premijera, a na zahtjev predsjednika Republike, izjavio je predsjednik Vlade u ostavci Aleksandar Džombić.

"Ne bih volio da bilo ko pamti ovu Vladu kao Vladu bez impulsa, već po značajnim projektima i reformama koje je realizovala", rekao je Džombić na konferenciji za novinare u Banjoj Luci nakon 104. sjednice Vlade.

Predsjednik RS Milorad Dodik najavio je ranije da će mandatar za sastav nove Vlade biti imenovan danas.

Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a, rekao je da će nakon sjednice Izvršnog odbora stranke, koja bi trebalo da bude održana u subotu, 2. marta, biti poznat novi sastav.

Lideri SNSD-a Milorad Dodik, DNS-a Marko Pavić i SP-a Petar Đokić postigli su jučer saglasnost da Vlada podnese ostavku, kako bi se stvorio prostor za brži izbor nove vlade.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić rekao je da će danas biti održana posebna sjednica parlamenta RS na kojoj će biti konstatovana ostavka Vlade RS.

"Primio sam pismo u kojem se navodi da je Vlada podnijela ostavku i na osnovu ovog pisma zakazao sam posebnu sjednicu Narodne skupštine koja mora donijeti odluku da prestaje mandat Vladi", dodao je Radojičić.

On je novinarima u Banjoj Luci rekao da je posebna sjednica parlamenta RS zakazana za 13.30 sati.