BiH
0

Vlada RS-a utvrdila najnižu cijenu rada od 100 KM

FENA
Vlada Republike Srpske donijela je na današnjoj posebnoj sjednici u Banjoj Luci Odluku o utvrđivanju najniže cijene rada od 100 KM za zaposlene u prosvjeti i kulturi, unutrašnjim poslovima, državnoj upravi i pravosuđu.

Potpredsjednik entitetske vlade Anton Kasipović izrazio je zadovoljstvo današnjom odlukom Vlade i istakao da će se nova cijena rada primjenjivati za obračun plaća i ostalih primanja od 1. januara 2008. godine.

„Cijenimo da smo zajedničkim radom i naporom i uz puno razumijevanje i podršku poslanika u Narodnoj skupštini RS-a stvorili odlične uslove za povećanje plaća velikog broja građana u RS-u. Ovo je važno ne samo zbog činjenice da se značajno povećava standard velikog broja građana nego i zbog toga što se ovim uređuje jedna značajna oblast, kao što je oblast plaća“, rekao je potpredsjednik Kasipović.

Predsjednik Sindikata zaposlenih u oblasti unutrašnjih poslova Duško Jandrić odao je priznanje Vladi RS-a zato što je nakon jučerašnjeg usvajanja seta zakona o plaćama u Narodnoj skupštini, već danas utvrdila novu cijenu rada.

„Ovom prilikom želim da zahvalim Vladi na razumijevanju, jer će novim plaćama standard i socijalno-ekonomski položaj zaposlenih dostići jedan kvalitetniji nivo“, rekao je Jandrić.