BiH
0

Vlada RS-a ne može uvesti prinudnu upravu u Srebrenici

FENA
Vlada Republike Srpske i nijedan drugi organ u Republici Srpskoj nema ingerencije da uvede prinudnu upravu u Općinu Srebrenica, kazao je danas ministar uprave i lokalne samouprave Zoran Lipovac.

Komentirajući takve najave i zahtjeve u RS-u povodom rezolucije koju su donijeli bošnjački odbornici Srebrenice, Lipovac je u izjavi novinarima u Banjoj Luci kazao da Vlada RS-a može, zavisno od toga o kakvom se aktu radi, što je još nejasno, poduzeti određene mjere.

"Vlada RS-a može svaku odluku obustaviti od izvršenja i pokrenuti sudski postupak da se utvrdi da li je odluka zakonita ili ne", pojasnio je ministar uprave koje to mjere može poduzeti Vlada.

On je kazao da ne zna da li je Općina Srebrenica usvojila deklaraciju ili rezoluciju i da u tom pogledu ne može komentirati to pitanje.

"Zavisi da li je to politička izjava, jer je onda upitno da li postoje ikakve ingerencije Vlade. Ukoliko se radi o aktu koji može proizvesti posljedice, onda ga može Vlada obustaviti od izvršenja i pokrenuti postupak ocjene zakonitosti", kazao je Lipovac.