HSS-NHI
0

Vlada RH treba podjednako pomagati sve Hrvate u BiH

FENA
HSS-NHI oglasila se priopćenjem za javnost u kojem izražava zahvalnost Vladi Republike Hrvatske za svekoliku pomoć koju pruža hrvatskom narodu u BiH, pa tako i za pakete građevinskog materijala prognanima u općinama Stolac i Čapljina.

"Budući da se radi o prognanim Hrvatima, žrtvama agresije rata i progona, ali i raznih obećanja, političkih trgovina i planova o 'humanitarnom preseljenju' jednog naroda sa stoljetnom vjerskom, kulturnom i duhovnom tradicijom na prostoru Središnje Bosne, HSS-NHI u potpunosti podržava humanitarnu dimenziju projekta koji su potpisali ministar Čobanković i načelnici dvaju općina", navodi se u priopćenju.

U HSS-NHI-ju očekuje da će ministar Čobanković i Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva RH s ništa manje entuzijazma i sredstava pomoći projekte onih koji su također bili žrtve agresije, progona, ali su odlučili da se vrate, ostanu i opstanu na svojim imanjima i u porušenim domovima.

"Dakle, HSS-NHI očekuje bar jednake, ako ne i veće pakete pomoći za Hrvate Vareša, Konjica, Sarajeva, Travnika, Jajca, Središnje Bosne i naročito bosanske Posavine", stoji u priopćenju.