BiH
5

Vlada KS traži od Ministarstva privrede da pripremi odluku o formiranju nove turističke zajednice

Klix.ba
Foto: Press KS
Foto: Press KS
Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici donijela zaključak kojim je zadužila Ministarstvo privrede da u roku od sedam dana, odnosno za narednu sjednicu, pripremi tekst odluke o formiranju nove kantonalne turističke zajednice, saopćeno je iz Press službe KS.

Također je zaključeno da se odmah od Finansijske policije Federacije Bosne i Hercegovine, Tužilaštva KS, Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) KS zatraži da, zbog povreda Zakona o pripadnosti javnih prihoda FBiH i Pravilnika o načinima uplate javnih prihoda na teritoriji FBiH, hitno izvrši nadzor i ispitaju zakonitost rada aktuelne Turističke zajednice KS.

Najavljeno je i organiziranje sastanka s članovima Vlade FBiH s namjerom da ih se informira o načinima evidentno nezakonitog ubiranja javnih prihoda u KS.

Na današnjoj sjednici, Vlada je usvojila i Izvještaj o izvršavanju Budžeta Kantona Sarajevo za period januar - juni 2016. godine, kao i Konsolidirani periodični izvještaj budžetskih korisnika Kantona Sarajevo za isti period.