Vanredna sjednica
149

Vlada KS ponovo zatražila hitnu uspostavu javnog prijevoza

FENA
Vlada Kantona Sarajevo (Foto: Klix.ba)
Vlada Kantona Sarajevo (Foto: Klix.ba)
Vlada Kantona Sarajevo je u današnjem nastavku vanrednog zasjedanja zatražila od Skupštine, Nadzornog odbora i v.d. generalnog direktora Grasa Hasana Bašića da se do 15.00 sati očituju o zaključcima Vlade KS-a koji su sinoć doneseni.

Također, Vlada KS-a je zatražila hitno djelovanje u smislu što skorijeg uspostavljanja saobraćaja u KS-u, a prvenstveno angažiranjem vozača koji su završili neophodne obuke i certificirani za prijevoz građana.

Ministar prostornog uređenja KS Zlatko Petrović pojasnio je da je Vlada KS zatražila i hitan izvještaj o stanju voznog parka, a u smislu eventualnih materijalnih oštećenja vozila.

"Ukoliko se postupi po zaključcima Vlade KS, očekujem da će do kraja dana biti uspostavljen dio saobraćaja neophodan za funkcioniranje grada", kazao je Petrović u izjavi za TVSA.

Vlada je i sinoć tražila hitnu uspostavu javnog prijevoza, ali radnici GRAS-a su ostali pri svome stavu da neće voziti dok Vlada ne povuče odluku o imenovanju direktora Hasana Bašića, kojeg ne žele na čelu preduzeća.