Nova sjednica
0

Vlada KS o koncesijama za lovišta i eksploataciju pitke vode

FENA
Nakon što su članovi Vlade Kantona Sarajevo u utorak održali prvu sjednicu nakon povratka ministara s godišnjih odmora naredna 64. je zakazana za četvrtak, 19. augusta.

Na prethodnoj sjednici usvojen je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pozorišnoj umjetnosti kojima je proširena lista kandidata koji se mogu prijaviti za direktorske pozicije te utvrđeno da kandidati mogu biti i osobe koje su završile druge fakultete.

Na sjednici je usvojen i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o držanju, nabavljanju i nošenju oružja i municije, Nacrt zakona o istaknutim samostalnim umjetnicima KS-a kao i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama plana zaštite okoliša.

Na današnjoj sjednici ministri bi trebali razgovarati o dodjelama koncesije za gospodarenje na sedam lovišta u KS-u, potvrđeno je Feni u Pres-službi KS-a.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o dodjeli koncesija za eksploataciju pitke vode na nalazištu Sarajevska pivara, kao i Prijedlozi odluka za dodjelu koncesija za eksploataciju dolomita na pet kamenoloma.

Davanje saglasnosti upravnim odborima ustanovama iz oblasti zdravstva za imenovanje direktora kao i davanje saglasnosti za razrješenje dužnosti članovima upravnih odbora kojima je istekao mandat također iz oblasti zdravstva, također su tačke dnevnog reda današnje sjednice.

Sjednica bi trebala početi u 10 sati.