BiH
0

Vlada KS: Imenovani članovi skupština 14 javnih preduzeća

FENA
Vlada Kantona Sarajevo danas je na sjednici usvojila zaključke kojim se imenuju novi predsjednici i članovi skupština 14 javnih preduzeća čiji je osnivač Kanton Sarajevo, a u skladu s Odlukom o izmjeni Odluke o osnivanju skupština ovih preduzeća kojom se broj članova smanjuje s pet na tri radi uštede od oko 300.000 KM.

Za vršioce dužnosti predsjednika i članova skupština u KJKP "Tržnice –pijace“ Sarajevo imenovani su: Mirza Čelik, Nevenko Čengić i Fahrudin Tinjak, u KJKP "Vodovod i kanalizacija“: Enes Kasumagić, Alen Čengić i Jasmin Pezo, a u KJKP "Pokop“: Mirsad Mušinović, Fadil Suljanović i Asim Radeljaš.

Novi v.d. predsjednici i članovi skupština KJKP „Rad“ su: Halid Ganija, Najim Nalić i Ibro Pajević, KJKP "Park“: Naser Čopelj, Nehru Ganić i Enver Kreso, KJKP "Toplane-Sarajevo“: Isak Krpić, Begajeta Mustafić i Tea Kulenović.

U KJKP “Sarajevogas“ imenovani su: Elvedin Čeković, Mustafa Čengić i Nevzet Muradbašić, u KJP za gospodarenje državnim šumama „Sarajevo – šume“: Emir Velić, Aziz Fazlić i Sanela Alibegović, u KJP „Poljoprivredno dobro Butmir“: Suad Karić, Esad Šećeragić i Lejla Smajić, u KJP Centar "Skenderija“: Džemila Jusić, Vahid Alađuz i Senad Osmanagić, u KJP „ZOI 84“ Olimpijski centar Sarajevo: Midhat Hubijar, Dragoljub Tomić i Ineska Huremović, u KJP "Kantonalna veterinarska stanica Sarajevo“: Senad Tahirović, Faruk Čengić i Milka Senić – Pita, u JP „Televizija Kantona Sarajevo“: Amra Somun - Dolarević, August Jančik i Sunčica Šehić, te u KJKP GRAS: Safet Baltić, Džemal Aganović i Safet Gagula.

Novoimenovane predsjednike i članove skupština javnih preduzeća, koji će ovu dužnost obavljati dva mjeseca, tj. do konačnog imenovanja, trebaju potvrditi i poslanici Skupštine Kantona Sarajevo na sjednici koja je zakazana za 30. januar, saopćila je Pres- služba Kantona Sarajevo.