Prisustvovat će i Upravni odbor
1

Vlada KS i GRAS nastavljaju pregovore za sedam dana

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Predstavnici Vlade Kantona Sarajevo i Nadzornog odbora i sindikata preduzeća GRAS na današnjem sastanku razgovarali su o realizaciji zaključaka tematske sjednice Skupštine KS-a o GRAS-u, a dogovoreno je da se sastanak nastavi za sedam dana u ovom preduzeću.

"Sastanku su prisustvovali kantonalni premijer, ministri saobraćaja, prostornog uređenja, finansija i privrede, te predstavnici Nadzornog odbora i sindikata preduzeća GRAS i Saveza samostalnih sindikata BiH", izjavio je Feni zamjenik predsjednika Sindikata komunalne privrede GRAS-a Amir Muminović.

Na predstojećoj sjednici Vlade KS, po njegovim riječima, trebala bi biti razmotrena mogućnost usmjeravanja određenih sredstava za nabavku rezervih dijelova da bi se osposobilo više od 20 voznih jedinica za saobraćaj. Na sastanku je bilo govora i o rješavanju problema zdravstvenog osiguranja radnika i razgovori o tome se nastavljalju za sedam dana.

Na tom sastanku, posvećenom javnom prijevoza putnika u KS-u, trebali bi prisustvovali i predstavnici Uprave GRAS-a.

Prvenstveno je zadatak, smatraju sindikati GRAS-a, da se preduzeće dovede u normalnu funkciju, kako bi mogao adekvatno odgovoriti potrebama prijevoza putnika u KS. Sindikalisti i radnici GRAS-a napominju da se bore za svoje preduzeće nakon što je dovedeno u situaciju da ne može biti konkurentno privatnim firmama.

„GRAS se ne boji konkurencije, problem je što ne možemo dozvoliti da se konkurencija odvija mimo zakona i postignutih dogovora“, kazao je Muminović.