BiH
0

Vlada KS će zasjedati u zgradi studentskog centra u Nedžarićima

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo (KS) će prema preliminarnim dogovorima zasjedati u zgradi gdje je prije bio studenski centar u Nedžarićima i koja je u vlasništvu KS-a, izjavila je Agenciji Fena šefica Pres-službe KS-a Lamija Bojadžić.

"Što se tiče dalje procedure, Skupština KS-a prvo treba da se očituje o ostavci premijera Suada Zeljkovića, što automatski znači da je i Vlada KS-a u ostavci. Nakon toga Skupština KS-a treba da pokrene procedure izbora nove Vlade KS-a", objasnila je.

S obzirom na to da je prvi radni dan nakon protesta, Bojadžić je kazala da uposlenici u zgradi Kantona Sarajevo danas skupljaju opremu koja je u funkciji, arhivsku opremu, evidencije i sav nužni materijal za dalji rad te rade na organizacijskom, tehničkom i prostornom preustrojavanju.

"Trenutno spašavamo ono što možemo. Trebamo vremena, ali već ima naznaka kako bi to moglo izgledati", naglasila je.

Bojadžić je naglasila da je u zgradi KS-a isključena struja te da je uviđaj tužilaštva završen jučer i trenutno se čeka procjena štete.

"Civilna zaštita je zatvorila zgradu da bi je zaštitila od krađa, urušavanja i devastacije dok se ne odluči o daljnjem ishodu. Ipak u ovoj zgradi je radilo oko 300 ljudi", naglasila je.

Po riječima jednog od uposlenika u zgradi Predsjedništva BiH, svi članovi Predsjedništva BiH te predsjednik i potpredsjednici FBiH su došli danas na posao.