BiH
0

Vlada KS: 70.000 KM za izgradnju spomen-obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva

FENA
Vlada Kantona Sarajevo odobrila je danas Ministarstvu za boračka pitanja 70.000 KM za izgradnju spomen-obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995., a koji će se graditi u okviru realizacije projekta "Opsada i odbrana Sarajeva 92.-95.", saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

Grad Sarajevo je proveo proceduru za izbor ponuđača za izradu spomen-obilježja, a u relizaciji čitavog projekta učestvuju pored Kantona i Grada i općine Stari Grad i Centar.

Ministarstvo za boračka pitanja KS-a će danas odobrenih 390.000 KM utrošiti za plaćanje obaveza po novim predugovorima za kupovinu stanova za roditelje šehida i poginulih boraca na lokaciji Pofalići i Trnovo i 177.000 KM za kupovinu stanova za supruge šehida i poginulih boraca na lokaciji Trnova.

Na istoj sjednici odobreno je 606.936 KM Ministarstvu unutrašnjih poslova KS-a za nabavku vojne i policijske opreme, a u svrhu uspješnog obavaljanja poslova i zadataka uniformirane i kriminalističke policije Kantona Sarajevo.

Iz budžeta 2007. s pozicije Ministarstva kulture i sporta KS-a, odobreno je 76.000 KM kojima će biti sufinansiran projekt izgradnje sportskog kompleksa u dvorištu Osnovne škole "6. mart" u Hadžićima.

Kao podršku povratnicima u općinu Srebrenica Vlada KS-a je dala odobrenje da se 45.430 KM utroši za nabavku poljoprivredne mehanizacije, a na osnovu potreba koje su iskazali sami povratnici na ovom području.