BiH
0

Vlada Hrvatske donirala 420.000 KM za porodilište u Livnu

SRNA
Livno
Livno
Vlada Hrvatske donirala je 1,7 miliona kuna (oko 420.000 KM) pomoći za projekat rekonstrukcije i opremanja porodilišta Kantonalne bolnice "Fra Mihovil Sučić" u Livnu, potvrđeno je iz ove zdravstvene ustanove.

Donacija je realizovana u okviru programa pomoći Hrvatima u BiH i humanitarne akcije pod nazivom "Novo porodilište za novi život".

Šef Ginekološkog odjeljenja u livanjskoj bolnici Dražen Vrdoljak rekao je lokalnom radiju da je Kantonalna bolnica dobila pisano obavještenje Ministarstva zdravstva Hrvatske, kojom se potvrđuje da su ovoj zdravstvenoj ustanovi odobrena finansijska sredstva za sufinansiranje projekta obnove i opremanja porodilišta.

Vrdoljak, koji je i predsjednik Organizacionog odbora za provođenje akcije prikupljanja pomoći za livanjsko porodilište, istakao je da vjeruje da će donirani novac biti dovoljan za realizaciju građevinskog dijela projekta i nabavku dijela opreme, jer je riječ o značajnim finansijskim sredstvima.

U akciji "Novo porodilište za novi život", koja je pokrenuta u decembru prošle godine, na području opštine Livno do sada je prikupljeno više od 60.000 KM, a pomoć od 10.000 KM izdvojila je i opština Livno.